Onweerstaanbare kaastaart met karamel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter. Doe samen met de koekjes en een snuifje zout in een blender en mix fijn. Bedek er een met bakpapier beklede springvorm mee. Duw goed aan. Bestrooi met de chocolade. Bak gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen in de diepvries tot de chocolade helemaal hard is.
-
2
Meng in een keukenrobot de roomkaas met de zure room, suiker, vanille-extract en karamelsaus. Roer er één voor één de eieren door.
-
3
Giet de vulling op de afgekoelde bodem en bak de cheesecake nog 50 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de ovendeur op een kier en laat de cheesecake rustig afkoelen in de oven. Laat daarna 6 uur - of liefst een nacht - afkoelen in de koelkast.
-
4
Klop de room op met de poedersuiker. Hak de karamelsnoepjes in stukken.
-
5
Verdeel de slagroom over de taart. Bestrooi met de snoepjes en schenk de saus erover.